Afspraak maken? 0546 672 303

Zwangerfit®

ZwangerFit® is een programma voor de zwangere vrouw die zich actief wil voorbereiden op de bevalling en op de periode erna. Een zwangerschap en het eerste jaar na de bevalling vragen immers veel van het lichaam.

Zwangere vrouwen die bewegen hebben minder last van verschillende zwangerschapsklachten, zijn beter voorbereid op de bevalling en herstellen sneller na de bevalling. De bevalling is een zware fysieke klus en door te trainen op conditie, kracht en ontspanning ken je je eigen lijf beter, heb je een beter uithoudingsvermogen en meer vertrouwen in je eigen kunnen. ZwangerFit® is geschikt voor iedereen, zowel voor vrouwen met veel als voor vrouwen met weinig sportervaring. Ook als je niet sport kun je je aanmelden.

Vanaf 16 weken zwangerschap mag je starten met de cursus. Voordeel van deze vroege start is dat de fitheid en spierkracht van alle spieren optimaal blijft en er al relatief vroeg in de zwangerschap preventief getraind kan worden met bekken- en bekkenbodemspieren.

Postpartum (na de bevalling) kan er al vanaf 4 tot 6 weken gestart worden met trainen tot, indien gewenst, 9 maanden na de bevalling. Zo kan iedere vrouw oefenen zolang het haar nodig lijkt. Er zal extra aandacht worden besteed aan de bekkenbodemfunctie, tiltechnieken en de veranderde leefstijl. Ook als je niet aan het ZwangerFit®-programma in de zwangerschap hebt deelgenomen, kun je je aanmelden voor de post-partum trainingen.

De actieve lessen hebben een vaste opbouw: eerst is er aandacht voor fitheidtraining gericht op het verbeteren en/of behouden van de conditie. Daarna wordt geoefend op versterking en coördinatie van verschillende spiergroepen. Speciale aandacht wordt er besteed aan coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken, de bekkenbodem en de rug- en buikspieren.

Om deel te nemen aan Zwangerfit krijg je eerst een intake om de fysieke gesteldheid te meten, aan de hand van deze intake wordt er, in overleg met jou, een trainingschema opgesteld waarmee je onder begeleiding van de bekkenfysiotherapeute gaat trainen aan je kracht, coördinatie en uithoudingsvermogen.   Zwangerfit kost € 30,- per maand. De eenmalige intake kost € 30,-

NVFB-ZwangerFit® is een beschermde titel en mag alleen gegeven worden door gecertificeerde Zwangerfit®-docenten. Alle geregistreerde docenten zijn (bekken)fysiotherapeut, waardoor de kwaliteit van de begeleiding hoog blijft.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met 0546-672303 en vraagt u naar Tamara van der Ros.