Afspraak maken? 0546 672 303

Dry-needling

Wat is Dry needling?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut. De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden naalden oppervlakkig geplaatst, maar bij Dry needling wordt met de naald in de spier gezocht naar triggerpoints. Triggerpoints zijn strakke knopen in spieren die naast lokale pijn ook uitstralende pijn kan geven.

Binnen onze praktijk is Peter Oldenhuis de fysiotherapeut die ook Dry needling in zijn pakket heeft. Dry needling valt onder reguliere fysiotherapie en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Meer informatie over Dry Needling kunt u vinden op dryneedling.nl. De fysiotherapeuten die staan geregistreerd op deze website voldoen aan alle eisen om Dry needling veilig en kundig te kunnen toepassen.