Afspraak maken? 0546 672 303

Updates Coronavirus

UPDATE Corona-virus:

Update 1 mei 2020:

Het RIVM heeft toestemming gegeven om de fysiotherapeutische zorg langzaam op te mogen starten. Wij blijven echter nog beperkt in het uitvoeren van fysieke behandelingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, maar mogen weer meer individueel behandelen. De oefengroepen mogen echter nog niet van start.

Welke mogelijkheden bieden wij op dit moment?

Voor vragen over uw behandeling kunt u het beste contact opnemen met de praktijk. We kunnen samen overleggen hoe we het beste de behandeling kunnen laten plaatsvinden.
Wij zijn vanaf woensdag 6 mei bereikbaar zoals u gewend bent via 0546-672303.

Belangrijk blijft dat u tijdens uw bezoek aan onze praktijken aan de RIVM regels houdt:

  • U hoest niet
  • U bent koortsvrij en niet ziek
  • Indien een huisgenoot koorts heeft, dient u zelf ook thuis te blijven totdat de huisgenoot 24 uur koortsvrij is, eerder kunt u niet door ons behandeld worden
  • In onze wachtkamer de 1,5 meter afstand houdt
  • Bij binnenkomst uw handen desinfecteert met de aanwezige hand gel

Bent u ziek geworden vlak voor de behandeling dan ook graag telefonisch afmelden.

———————————————————

Zoals velen van jullie wellicht hebben vernomen in de persconferentie van het kabinet van maandag 23-03-2020, zijn de maatregelen rondom het Corona virus verder aangescherpt.

Deze aanscherping heeft nu ook gevolgen voor de paramedische beroepen, waaronder ook de fysiotherapie valt.

Concreet betekent dit het volgende:
– Wij kunnen u alleen nog op afstand behandelen en begeleiden middels beeldbellen, telefonische consulten en het faciliteren van oefenstof om uw revalidatie/behandeling zo goed mogelijk te begeleiden.
– In uitzonderlijke gevallen kunnen we u ook op de praktijk behandelen na overleg met de huisarts of specialist. Hij/zij bepaalt of dit medisch gezien noodzakelijk is. Alleen als u geen van de symptomen heeft die zijn afgegeven door het RIVM mogen wij u met inachtneming van de 1,5 meter regel begeleiden. In de praktijk is dit echter bijna niet mogelijk, omdat het gebruik van persoonsbeschermingsmiddelen hierbij verplicht zijn. Ook hierbij zal dus de voorkeur uitgaan naar begeleiding op afstand middels beeldbellen/telefonisch consult.
– Heeft u symptomen van het Corona virus dan kunnen wij op dit moment niet hands on behandelen (direct patiënten contact). Hiervoor moet een praktijk voldoen aan vergaande veiligheidseisen. We kunnen u wel op afstand voorzien van adviezen middels beeldbellen/telefonisch consult.

Wij betreuren het besluit, maar dragen graag bij aan het onder controle krijgen van dit virus.

Wij nemen met alle cliënten die bij ons in behandeling zijn persoonlijk contact op om de verdere begeleidingsmogelijkheden te bespreken. Wij doen als team ons uiterste best om u in deze moeilijke periode op een passende manier te begeleiden.

Bent u niet bij ons onder behandeling en heeft u wel een klacht die door de fysiotherapeut beoordeeld moet worden? Belt u ons dan via 0546-672303 zodat we uw via een telefonisch- of videobellen consult kunnen behandelen. Wij zijn elke werkdag van 9.00-13.00 telefonisch bereikbaar.

Hopelijk snel tot ziens, in goede gezondheid!

Team Fysiotherapie Den Ham

Link: Rijksoverheid

Link: RIVM